Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Баница с ябълки и крем

Баница с ябълки и крем

Баница с ябълки и крем
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
9
"Следващия път забъркайте тази страхотна баница с ябълки - имате рецепта, нямате извинение"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 6 бр.
  • олио - 1/ 2 к.ч.
  • ябълки - 2 бр.
  • за крема
  • прясно мляко - 250 мл
  • грис - 25 г
  • захар - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • краве масло - 1 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • кафява захар - 3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, обелете и настържете ябълките. В касерола сложете прясното мляко, захарта и гриса.

Изчакайте да заври и намалете котлона. Варете около 15 минути или до сгъстяване на крема. Сложете кравето масло и ванилията. Разбъркайте и заделете до пълно охлаждане.

Вземете една кора. Поръсете с малко олио и сложете втора кора. Отново поръсете с олио. Сложете от крема по едната дължина и от настърганите ябълки.

Поръсете с едната чаена лъжица кафява захар и завийте кората за баницата на руло. Поставете в тавичка, застлана с хартия за печене.

Постъпете по същия начин и с останалите кори.

Печете разкошната сладка баница в загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Извадете баницата с ябълки, оставете да се охлади, поръсете с пудра захар.

Сервирайте баницата с ябълки и крем в подходящи чинии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: