Начин на приготвяне
Шоколадът и олиото се разтопяват на водна баня. Оставете да се охлади, след което добавете кристалната захар, разбийте с миксер и прибавете ванилията.
Бъркайки непрекъснато, добавете яйцата (едно по едно), след което прибавете какаото и рома (или коняка).
Брашното се пресява с щипка сол и бакпулвера, добавя се към горната смес и всичко се разбърква заедно. Трябва да се получи меко тесто, което се покрива с фолио и се прибира за 2 часа в хладилника.
Намазнете ръцете си с олио и късайте топчета с големината на орех. Подредете ги в поднос, предварително поръсен с пудра захар, за да не могат да залепнат.
Оваляйте добре всяко топче в още пудра захар. Наредете топчетата в тава за печене и печете около 10 минути на 180 градуса. Останалите топчета се държат в хладилника, докато дойде моментът и те да се пекат.