Начин на приготвяне
В купа сипваме брашното. В средата се чуква яйцето, солта, захарта, сухата мая и топло прясно мляко.
Разбърква се с вилица , после се замесва меко тесто. Намазва се с олио и оставяме за 30 минути на топло да втасва.
Тестото се разделя на две части. Всяка се разточва на правоъгълна кора с ширина 16 см. С остър нож се нарязва на ленти, широки 1 см.
Всяка лента се връзва на възел, като не се стяга, защото после бухва. Нареждат се в намазана с олио тавичка на разстояние.
Отгоре се намазват леко с олио. Така се приготвя и втората част от тестото.
Печем бухтичките в загрята фурна 180 градуса до леко зачервяване, при мен за 15 минути.
Изваждат се върху хартия и обилно се поръсва с пудра захар. Могат да се хапват с мед, сладко и чаша чай. Вкусно и здравословно, без пържене!
Коментари