Печено пиле с бира

Печено пиле с бира
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
28/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Ако се чудите както да спретнете за вечеря, имаме чудесна идея за цяло печено пиле с бира"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. цяло
  • сол - 1 ч.л.
  • бял пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • масло - около 60 г
  • бира - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето добре. Осоляваме го отвътре и отвън. Поръсваме го с бял пипер също отвътре и отвън.

Намазваме го с червен пипер от вън и го слагаме в стъклен огнеупорен съд с капак.

Наливаме отстрани в съда бирата и водата, а отгоре върху пилето слагаме парченца масло.

Захлупваме с капака и слагаме във фурната. Включваме на 200 градуса и печем два часа.

Получава се крехко и сочно печено пиле!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Пилето реве за розмарин. Може и малко лют червен пипер , а също и пушен. Ама това от снимката е много кокаливо. да бяхте сготвили нещо по-прилично или поне снимката да беше друга.
17.04.2024 14:04
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Класическо печено пиле, което обичам. Биричката дава хубав аромат, както и черния и белия пипер. Аз добавих допълнително и други подправки като сушен магданоз, сушен копър и стрити 3-4 гвоздейчета карамфил.
01.08.2021 14:48
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Ааа,само ако е зелен може,че стар не обичам :)
28.02.2016 17:54
2