Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печено пиле с бира и картофи

Печено пиле с бира и картофи

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Печено пиле с бира и картофи
Снимка: Н.Акифова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Печеното пиле с бира и картофки само ни привиква на масата"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • картофи - 1 кг
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • бира - 1 бутилка
  • олио - 2 с.л.
  • за соса на пилето
  • сол - 1 к.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това пиле на бутилка в купа разбъркваме всички съставки за маринатата на пилето.

Хубаво натриваме тази марината вътре и вънка на пилето и оставяме така за 1 час да престои.

Обелваме и измива картофите, нарязва на продълговати парчета, и ги слагаме в една намазнена тава с олио.

Поръсваме подправките и посоляваме добре, прибавяме половин бутилка бира вътре в картофите.

Взимаме пилето от хладилника и нанизваме на бирената бутилка, останалата бира вътре оставяме до поеме пилешкото месо (стъкло не се чупи - спокойно).

Слагаме пилето с картофи в студена фурна.

Готвим печеното пиле с бира и картофи на 200 градуса за около 1 час, час и половина - според вашата фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: