Начин на приготвяне
Приготвя се марината от пресования чесън, соевия сос, майонезата и подправката за пиле. Пилето се намазва навсякъде и се оставя да престои за 1 час в хладилник, за да поеме маринатата.
През това време се нарязва лукът на полумесеци, морковите се настъргват, а на обелените картофи се правят нарези. Във вътрешността на пилето се слага половината лимон.
В намазнено с мазнина гювече на дъното се слага лука, отгоре морковите, пилето и около него картофите. Ястието се посолява на вкус, поръсва се черния пипер и маслото се разпределя върху ястието.
Пече се в умерена фурна до готовност. Преди да се извади от фурната, може капакът на гювечето да се махне, за да се зачерви пилето, ако има нужда.
Коментари
след като наредите гюведжето сипвате бирата и отгоре слагате маслото при нужда сложете малко вода :Д
бон апети