Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински късчета с картофи и праз лук

Свински късчета с картофи и праз лук

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Свински късчета с картофи и праз лук
Снимка: Йорданка Тасева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • картофи - 600 г
  • праз - 1 стрък
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на късчета. Измиваме, обелваме и нарязваме на кубчета картофите.

В тиган задушаваме леко лука и праза, нарязани на ситно. Прибавяме месото и подправките на вкус.

Разбъркваме и задушаваме няколко минутки да си поемат ароматите.

Сваляме от котлона. В тавичка нареждаме картофите и прибавяме месото с лука.

Запичаме в загрята фурна на 180 градуса под фолио. Няколко минутки преди да го извадим махнете фолиото да се запече леко отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: