Торта бишкоти със сладко

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Торта бишкоти със сладко
Снимка: Анонимен
3 / 4
28/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1 тава

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 9 с.л.
  • кисело мляко - 2 ч.ч.
  • какао - 1 - 2 с.л.
  • сода - 2 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • За крема
  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 4 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • масло - малко
  • сметана - 1/3 пакетче ягода
  • сметана - 1 пакетче ванилия
  • Украса
  • бишкоти - 1 - 2 тарелки
  • сладко - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за тестото се разбъркват по реда, описан по-горе, и се изсипват в кръгла тава. Блатът се пече във фурна на 180 градуса за около 30-40 мин.

Крем: Прясното мляко се сварява, добавя се захар и малко масло. Разбъркват се. След това се добавя брашното. От сместа се отделя около 200 грама. Към отделената смес се добавя ягодова сметана, а към другата - ванилова. Разбиват се с миксер. Получават се кашички-кремчета.

Готовата вече торта се маже обилно с крем ванилия отгоре и отстрани. Бишкотите се залепват към намазаната торта плътно една до друга.

С ягодовия крем се шприцоват розички, а по средата се слага по-голямо количество от крема и се добавя сладко по избор. Върху всяка розичка също се слага малко сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
И на мен ми се вижда малко брашното.
29.02.2016 10:17
цветослава киркова
цветослава киркова
Не мисля , че от 1 литър мляко и 1 ч.л. брашно ще стане крем ,тези сухи сметани не се ли разбиват в студено мляко ?
29.02.2016 09:21
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Бишкотите от меките или твърдите?
28.02.2016 22:08
1
Покажи всички подкоментари