Торта с бишкоти

MaрияMaрия
Новак
147
Торта с бишкоти1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6-8 парчета
"Вкусна домашна торта с бишкоти и много крем"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - половин литър
  • масло - 100 грама краве
  • пудра захар - половин ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • орехи - половин чаша смлени орехи
  • бишкоти - 2 пакетчета
  • нишесте - 3 с.л. /брашно/
  • какао - 2 супени лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Три лъжици нишесте разбъркваме с малко мляко на кашичка. Прибавяме получена каша към останалото мляко. Два жълтъка разбиваме с 1-2 супени лъжици кристална захар до побеляване и тях също прибавяме към млечната смес.

Слагаме на огъня и непрекъснато бъркаме, докато се сгъсти. Охлаждаме и прибавяме едното пакетче ванилия.

Отделно разбиваме маслото с пудрата захар, прибавя се какаото, като непрекъснато бъркаме, второто пакетче ванилия и най-накрая орехите. Към получената смес прибавяме бавно - лъжица по лъжица, охладения млечен крем. Прибавяме разбитите на сняг белтъци с 5 супени лъжици кристална захар.

Бишкотите се потапят в прясно мляко, в което сме сложили ром или коняк - 1 с. л., след което подреждаме в 1 ред в тортена чиния. Отгоре намазваме с дебел слой от крема.

Нареждаме останалите бишкоти, запълваме празнините с парченца и намазваме с останалия крем, дооформяме тортата отстрани и поръсваме със смлени орехи.

Пожелание можете да украсите тортата с различни видове плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
510
44
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Сурер е.
19.06.2019 02:05
Gergana
Gergana
супер е
30.12.2012 21:28
1
величка
величка
много е хубава
09.06.2012 17:05
1
Едита Попова
Едита Попова
Най хубавото кафе за Мен!
28.04.2012 01:06
1
1