Тиквени пънчета

29/02/2016
"За всяка тиква е въпрос на чест да стане част от плънката на тези неустоими тиквени пънчета, честна дума "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 672
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете тиквата. Настържете я на едро ренде и я задушете с олиото и захарта, докато омекне. Добавете нарязаните орехи и канелата. Оставете плънката да се охлади.

Разстелете корите. Вземете две кори, сложете от плънката върху корите, сложете отново две кори, пак плънка и така редувайте, докато свършите корите и плънката.

Най-отгоре завършете с тиквена плънка. Навийте така наредените кори на руло. Нарежете рулото на парчета.

Наредете парчетата в подмазнена и суха тава, с плънката нагоре. Намажете с масло и изпечете в сгорещена фурна до златисто.

Направете сироп от захарта и водата и напръскайте готовия тиквеник.

Поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар