Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с пържени яйца и крутони

Салата с пържени яйца и крутони

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Салата с пържени яйца и крутони1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Свежо и хрупкаво пролетно предложение, което обещава бързо да се превърне в истински хит"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • маруля - 1 брой
  • хляб - 2 - 3 филии
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • къри
  • чубрица
  • олио - за пържене
  • оцет - 2 - 3 с.л.
  • лимони - сокът от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре марулята и я накъсайте на малки парченца. Загрейте мазнина в тиган и запържете съвсем леко разбитите яйца под капак. Нарежете хляба на малки кубчета, сипете ги в тенджерка и ги овкусете с микс от подправките.

Полейте с малко олио. Сложете похлупак на съда и го раздрусайте, за да се овкусят равномерно. Сложете на горещия котлон и оставете крутоните да се запържат за известно време, като разбърквате на няколко пъти.

В 2 дълбоки чинии разпределете яйцата на равни части, като пдложка. Отгоре смесете зелената салата с кутоните. Поръсете със сол, лимонов сок и оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: