Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Спаначена супа»Спаначена кремсупа с хрупкави крутони и хамон

Спаначена кремсупа с хрупкави крутони и хамон

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Спаначена кремсупа с хрупкави крутони и хамон
Снимка: Ася Заевска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • спанак - 200 г
  • картофи ~ 200 г
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • вода - 1.2 л гореща
  • олио - зехтин или масло
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • естрагон
  • сол
  • хляб - 3 филийки
  • хамон - 100 г Serrano
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете за 2-3 мин в мазнината нарязаните на едро морков, чушка, лук и картофи.

Добавете спанака, овкусете с подправките, разбъркайте и задушете за около минута.

Залейте с горещата вода и оставете на среден огън до готовност на зеленчуците. Пасирайте.

Нарежете хамона на дребно, а филийките на кубченца. Прехвърлете в тиган, поръсете с малко зехтин и овкусете с черен пипер.

Добавете цели скилидките чесън. Запечете до получаване на златисти крутончета.

За по-гъста спаначена кремсупа след пасирането върнете отново на огъня.

За по-рядка спаначена кремсупа с хрупкави крутони и хамон добавете прясно мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: