Спанак за всички сезони

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Чирак
105
406
129
240
29/02/2016
"Днес сме ви приготвили едно спаначено ястие от българската селска кухня, което освен че е полезно се приготвя и бързо - само за 40 минути"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 532
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава
  • кайма - 250 г
  • спанак - 200 г (бланширан или замразен)
  • чесън - 1 скилидка
  • доматен сок - 200 мл
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • ориз - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се задушава в мазнината и се запържва заедно с каймата и подправките.

Добавя се оризът с 2 чаши хладка вода. Добавя се доматеното пюре и нарязаният спанак.

Задушава се 20-тина минути и накрая се добавя нарязаният чесън.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар