Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Лесна домашна торта

Лесна домашна торта

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Лесна домашна торта1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Тази рецепта е тотален хит и наслада за сетивата! Хиляди потребители всеки месец приготвят тази торта!"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 броя
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 жълтъка, за крема
  • ванилия - 2 пакетчета
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1 л + за сиропиране
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 белтъка, за украсата
  • захар - 1/2 ч.ч. за белтъците
  • бисквити - шоколадови, натрошени за украсата или шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете разбийте половината захар с жълтъците на 5-те яйца, а другата половина - с белтъците. След това внимателно с дървена лъжица смесете двете части и прибавете бъркайки пресятото брашно.

Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тава и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до златист цвят. Щом готовият блат изстине, се разрязва на 3 части с нож или конец.

За да приготвите крема сложете млякото да заври с половината захар. Жълтъците разбийте с останалата захар и добавете ванилията и брашното, до получаване на хомогенна смес. Прибавя се при непрекъснато и интензивно бъркане към врящото мляко и се бърка докато се сгъсти.

За украсата разбийте белтъците с щипка сол и 1/2 ч.ч. захар на пухкав сняг. Сиропирайте блатовете с прясно мляко или сок от компот - според предпочитанията. Намажете ги с крема, за да споите тортата. Ако остане крем, намажете я отгоре.

Покрийте домашната торта с белтъците и натрошете шоколадови бисквити или поръсете с настърган шоколад за украса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
524
421
311
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари

с
с
реептата може и да става , но е мн зле написана.Ти неграмотен/на ли си?захар 3пъти ,5яйа, 4жълтъка,4белтъка??? много зле написано .Много трудно разбираемо.Кое е половината захар после пак пише половината с тва, с онова .Доста тъпо.Според мен саита трябва да има модератор и такива тъпаци като тебе да им оправят неграмотните писанки !!!!
05.09.2012 23:21
5
1
1
Покажи всички подкоментари
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Тортата става много пухкава благодарение на разбитите на сняг белтъци в блата.За крема обаче като разбих жълтъците с брашното и ми се получи една топка тесто.Но като сложих в съда малко от врялото мляко и разбърках,се оправи.После добавих това към останалото мляко и крема се получи :)Аз направих 2 блата и ми остана крем.Намазах остатъка върху тортата,а отгоре-белтъците.Много лека и пухкава тортичка :)
ПП: И не се слага мазнина!
23.07.2012 00:23
1
1
1
Покажи всички подкоментари
Боян
Боян
От 8 коментара, 7 нямат връзка с рецептата. Хора, нямате ли нещо по-интересно да правите?
11.04.2012 17:23
1
виктория
виктория
селото завинаги остава у някои..! селянията е състояние на душата, ема!
10.04.2012 10:05
1
Ема
Ема
Защо обиждате? Колкото до връзката с Мечен, такава не откривам- е, освен употребата на дивисил. И да сме честни, живея в София от 3 години, това село ли му викате?
09.04.2012 19:25
миша
миша
Девесил се казва, неграмотници. Дивисил му викате на село. Ема и Мечен ми се струват 2 приятелки, дето само коментират една след друга...две ли казах?! имах предвид една с 2 глави - уви, недостатъчни!
06.04.2012 09:41
1
Ема
Ема
За пръв път чувам за гъша мазнина! Колкото до дивисила- той не е ли за печени наденички по Марокански? Между другото пробвах със свинска мазнина- много хубав сладкиш, макар и не толкова лесен, отне ми към 4 часа :(
06.04.2012 06:04
Мечен
Мечен
Аз съм вегетарианка и никога не използвам животински мазнини. Само капка масло от алое и щипка дивисил, разбира се.
05.04.2012 22:13
ана
ана
не се слага мазнина. Но ема може да сложи гъша, така като я гледам
02.04.2012 17:55
1
Ема
Ема
Мазнина! Свинска ли имате предвид?
02.04.2012 15:52
пепи джел
пепи джел
в блата не се ли слага мазнина ,мисля ,че не може без мазнина .А МОЖЕ БИ ДА СТЕ ЗАБРАВИЛИ .
02.04.2012 15:04