Начин на приготвяне
Тази питка я замесвам вечерта и я пека на другия ден. Става лесно и бързо.
Разтворете маята в 1/2 ч.ч. топла вода. Прибавете захарта и малко от брашното. Разбъркайте и оставете маята на топло, за да се активира.
Пресейте брашното, прибавете солта, олиото и течността с маята. На тънка струйка прибавете хладка вода, около 1 1/2 ч.ч. до замесването на меко нелепнещо тесто.
Оформете топка от тестото.
Облепете тавата за печене с хартия. Напръскайте хартията за печене с олио и поставете топката тесто.
Намажете тестото с олио и го покрийте с найлоново фолио. Оставете питката в студено помещение.
На сутринта питката е втасала и е готова за печене, без да я премесвате.
Сложете я в незагрята фурна, след което настройте градусите до 200. Печете до суха клечка и хрупкава, розова коричка.