Ябълки с нишесте

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
3k
1k
2k
6
29/02/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 822
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и режат на резени. Слагат са в малка тенджера с малко вода и се задушават за около 10 мин.

След това се пасира, добавя се съвсем малко още вода и се връща на котлона.

Нишестето се разтваря в 30 мл. вода. Когато ябълките започнат да къкрят, се изсипва разтвореното нишесте.

Разбърква се, докато се сгъсти. Вдига се от огъня и се добавя захар. Разбърква се и се сервира.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#215390
Не съм правила нишестето по този начин но ще го направя и така някой път
0
0