Много шоколадови топки

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Много шоколадови топки
Снимка: Сия Рибагина
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
15 бр.
"Забравете за калориите, основното правило при шоколадовите топки е - колкото повече, толкова по-добре"

Необходими Продукти

  • сухи пасти - 12 бр. готови
  • стафиди - 50 г
  • ром - 1 с.л.
  • сладко от вишни - 3 с.л. (по избор)
  • мед - 1 с.л.
  • масло - 125 г краве
  • какао - 2 с.л.
  • бисквити - 1 пакет чаени
  • За поръсване
  • кокосови стърготини - 20 г
  • за глазура
  • черен шоколад - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото, стафидите накиснете с лъжица ром и оставете да поомекнат. Натрошете бисквитите в блендер.

Сухите пасти намачкайте с ръце в купа, сложете какаото, смлените бисквити, какао, меда и сладкото. Разбъркайте всичко, сложете стафидите и сипете разтопеното масло.

Намачкайте с ръце цялата смес, така че да се получи еднородна мокра смес като тесто. Покрийте сместа с домакинско фолио и приберете в хладилник за час да стегне сместа.

От полученото тесто с ръка вземайте по малко и оформете топчета с големина на пинг-понг. Подредете ги в чиния и оставете отново в хладилник за час.

Направете глазурата като на водна баня или в микровълнова разтопете два черни шоколада и полейте всяко топче с нея, изчакайте да изстине и поръсете с кокосови стърготини или шоколадови пръчици.

От тези продукти се получават около 15 бр. топчета, изключително сладки, малко калорични, но хапнете, пък после потичайте повечко :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: