Начин на приготвяне
Сос 1: В тава се слага олиото. Добавя се ситно нарязаният лук и се запържва. След това се добавя каймата и отново се запържва. След като каймата се запържи добре, се добавя нарязан чесън и нарязаните на кубчета домати. Запържват се около 10 мин. Добавя се доматеното пюре и се долива 1 в.ч. топла вода. Посолява се и се вдига от котлона. Оставя се да поизстине.
През това време се приготвя сос 2. Маслото се запържва заедно с брашното на среден огън. Постепенно се добавя прясното мляко и се разбърква до сгъстяване. Вдига се от огън.
Подходяща тава се намазнява и се подрежда лазанята. Добавя се сос 2 и се разпределя равномерно. След това се добавя сос 1 с каймата. Отново се слагат кори за лазаня. Така се реди, докато се изчерпат сосовете и корите.
Най-отгоре се слага от сос 2 и се поръсва с рендосан кашкавал. Изчаква се за 10-15 мин., докато лазанята малко поомекне. Пече се във фурна на 180 градуса за 15 мин.
Коментари