Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Панирани миди с два вида сос за топене

Панирани миди с два вида сос за топене

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Панирани миди с два вида сос за топене
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
02/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Лятото си отиде, но това не значи, че не можем да си хапваме любимото лятно мезенце - панираните миди"

Необходими Продукти

  • миди - 1 кг ядки, най - добре от скандинавските страни
  • яйца - 4
  • царевично брашно - 1 ч.ч. марка 1100
  • слънчогледово масло - 1 ч.ч.
  • зехтин - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • чили сос - 1 с.л. силен
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • чесън - 6 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се измиват и подсушават. Чесънът се счуква на кашица с малко сол.

Яйцата се разбиват със зехтина и две щипки сол.

Мидите се овалват в яйце-брашно-яйце и се пържат в маслото в дълбок съд с малък диаметър. Приготвят се сосовете.

Пикантен сос – горчица, чили сос и 1 с.л. лимонов сок.

Чеснов сос – сметана, чесън, 1 сл.л. лимонов сок и сол.

Добро допълнение към това ястие е чаша сух Траминер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: