Вкусна торта Гараш

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120525
01/03/2016
"Вкусна и лесна торта Гараш приготвена в домашни условия - вкусотия, която не се приготвя никак трудно и заслужава място на вашата трапеза"
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо118 390
  • Преглеждания за месеца321
  • Преглеждания за седмицата145
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвят се блатовете, като за целта разбийте белтъците със захарта на пяна, след това добавете орехите, какаото и брашното и разбъркайте внимателно с шпатула. Тази смес е достатъчно за приготвянето на 4 блата.

Тава с диаметър 26 см постелете с хартия за печене и изсипете част от сместа, като я разпределите равномерно по дъното на тавата и я сложете в предварително загрята фурна на 170 градуса.

Процедурата е същата и с останалите три блата – сместа разпределете, така че да ви стигне за всички блатове. Изпичат се много бързо, така че внимавайте да не загорят - на мен ми отне по около 10-тина минути за всеки.

В тенджерка сипете водата и сложете на котлона, когато заври сложете разчупеният шоколад, разбъркайте и добавете и какаото. Когато шоколадът се разтопи и хомогенизира, се маха от котлона. Добавете коняка и оставете да се охлади леко.

Маслото разбийте със захарта до кремообразно, след което добавете един по един жълтъците и накрая сипете от сместа с шоколада. Всичко се разбърква с миксер до хомогенна кремообразна смес.

Изпечените блатове оставете добре да изстинат и чак след това им се маха внимателно хартията за печене.

Тортата оформете, като единия блат намажете с част от крема, сложете следващия, пак от крема и така до края, като накрая намажете добре с крем навсякъде. Оставя се в хладилник на студено за няколко, часа за да стегне кремът.

Шоколадовият ганаш се приготвя, като сметаната сложите в касерола на котлона и преди да заври, добавете шоколада, разбъркайте до пълно хомогенизиране.

Оставя се на хладно да се охлади и сгъсти и с него покрийте тортата. По желание се слага за украса кокосови стърготини, орехи или бадеми.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Таня Левенова
Страхотна на вкус
2
0
Мюрвет Юсуфова
Любимата ми!Браво!
5
1
Веселина Константинова
Една от любимите ми торти! Нали е с шоколад... Браво!
6
0