Начин на приготвяне
Тиквата се настъргва и се поръсва с ванилиите. Вземат се портокалът и лимонът и внимателно се настъргват и техните кори - добавят се при тиквата.
Бадемите се изчистват от черупката и се смилат в блендер (може да вземете и сурови ядки) - добавя се содата и се разбърква. Междувременно темперираните яйца се разбиват с миксер, заедно със захарта и щипката сол.
Като стане пухкаво, се добавя тиквата и олиото и продължаваме с разбиването. В последствие, се добавят постепенно брашното, какаото, корите, бадемите и бакпулверът.
Сместа се пече на предварително загрята фурна или на вентилатор, в намазнена и поръсена с галета тава за около 40 минутки, в зависимост от печката - най-сигурна е проверката с клечка.
Когато тортата се изпече, шоколадите с малката бучка масълце и водата се разтопяват на водна баня и се полива равномерно отгоре - заравнява се с нож и се поръсва в краищата с кокосови стърготини.
Невероятно нежен и уникален есенен вкус има тази шоколадова торта - да ви е сладко!
Тиквената торта Гараш е готова.