Торта Гараш сърце

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Торта Гараш сърце
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
20/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • орехи - 3 ч.ч. смлени
  • какао - 6 с.л.
  • масло - 1 и 1/2 пакетче
  • ром - 100 г или коняк
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива с 1 ч.ч. пудра захар, какаото и коняка.

Жълтъците се разбиват с втората чаша пудра захар, а белтъците се разбиват на сняг и към тях се прибавят орехите.

Към маслото се прибавят жълтъците и хубаво се разбиват.

Една чаена чаша от сместа се отделя настрани. Към останалата част от сместа се прибавят разбитите на сняг белтъци с орехи.

Получената смес се разделя на две равни части. Двата блата се пекат по отделно.

След изпичането с половината от отделената смес се маже първия блат, втората се слага върху намазаната и останалата смес се нанася най-отгоре и отстрани.

Украсява се с различни сушени плодове /в моя случай тортата е под формата на сърце за Свети Валентин/

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: