Начин на приготвяне
Маслото се разбива с 1 ч.ч. пудра захар, какаото и коняка.
Жълтъците се разбиват с втората чаша пудра захар, а белтъците се разбиват на сняг и към тях се прибавят орехите.
Към маслото се прибавят жълтъците и хубаво се разбиват.
Една чаена чаша от сместа се отделя настрани. Към останалата част от сместа се прибавят разбитите на сняг белтъци с орехи.
Получената смес се разделя на две равни части. Двата блата се пекат по отделно.
След изпичането с половината от отделената смес се маже първия блат, втората се слага върху намазаната и останалата смес се нанася най-отгоре и отстрани.
Украсява се с различни сушени плодове /в моя случай тортата е под формата на сърце за Свети Валентин/