Маслен ябълков сладкиш

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Маслен ябълков сладкиш3 / 3
01/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • ябълки - 5 - 6 бр. средни
  • бакпулвер - 1 пакет
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбива се маслото със захарта, докато се превърне в пухкава маса, към която се добавят яйцата, млякото и брашното с бакпулвера.

Половината от тестото се слага в намаслена тава и се поръсва с брашно.

Покрива се с настъргани ябълки и канела и се слага другата половина от сместа.

Пече се в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: