Начин на приготвяне
Започнете с млечния крем, той трябва да е охладен.
В купа разбийте жълтъците със захарта, ванилията, нишестето и настърганата лимонова кора. Налейте студеното мляко и разбъркайте до еднородна смес.
Сипете сместа в тенджера с дебело дъно и поставете на умерен огън и варите при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.
В края прибавете нарязаното масло и бъркате до пълното му усвояване от крема. Покрийте крема със стреч фолио и оставете настрани да се охлади.
Обелете и нарежете ябълките на малки кубчета, полейте ги с лимонов сок.
В купа разбийте яйцата със захарта и щипка сол. Прибавете маскарпонето, прясното мляко и олиото, разбъркайте до еднородна смес. Добавете ябълките и предварително пресятото брашно, смесено с бакпулвера, разбъркайте до еднородна смес.
В тава, постлана с хартия за печене, сипете сместа за сочния ябълков сладкиш, отгоре равномерно разпределете охладения крем и поставете тавата в предварително нагрята на 170°C фурна и печене за около 50-55 минути.
Сочен и невероятно вкусен ябълков сладкиш с крем!