Бързо сирене по шопски

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Бърз и много лесен вариант на тази любима българска рецепта"

Необходими Продукти

  • сирене - 500 г
  • масло - 40 г
  • яйца - 5 бр.
  • червен пипер
  • домати - 1 - 2 бр.
  • люти чушки - 5 бр. пресни или изсушени
  • черен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето се нарязва на 5 еднакви филийки. В намазани с масло гювечета се слагат по 1 филийка сирене, 1 кръгче домат и част от маслото.

Пекат се в силна фурна около 5 минути. Прибавят се отгоре по едно яйце на гювече и по една люта чушка.

Гювечетата се поръсват с малко масло, предварително разбито с червен пипер. Отново се слагат във фурната, за да се запекат яйцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
512
45
36
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Nora
Nora
Става много бързо и вкусно!
21.06.2018 17:31
Диди
Диди
Бързо, лесно, вкусно! :)
04.12.2016 13:57
Илияна Димова
Илияна Димова
Да в гювечета стават много вкусни ястията
04.07.2016 08:01
3
цветослава киркова
цветослава киркова
Всичко приготвено в подобен съд, става уникално вкусно.
04.07.2016 07:58
1
2
Илияна Димова
Илияна Димова
Много вкусно ястие и бързо за приготвяне.
03.07.2016 22:40
Албена Асенова
Албена Асенова
Българско традиционно ястие любимо на всички българи.
11.05.2016 22:58
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Любима моя храна за сезона на доматите.
11.05.2016 22:33
Ivo
Ivo
Уточнение от моят опит:
Всичкото това под капак. Фурната не трябва да е загрята предварително повече от 80 градуса., защото глиненото гюведже ще се спука. Когато фурната стигне 180 градуса се пече още 5-6 мин. След това се счупва яйцето и без капак още 5 минути.Сиренето може да се овкусява и с други подправки , по желание.
07.04.2016 14:09
6
1
Покажи всички подкоментари