Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Домашна Наденица»Жарена наденица от заешко и свинско

Жарена наденица от заешко и свинско

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Жарена наденица от заешко и свинско
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
10/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
25
"Домашна наденица, която ще ви вземе акъла - опитайте и да не забравите да почерпите"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 3 кг
  • свинско месо - 6 - 7 кг
  • червен пипер
  • лют червен пипер
  • чубрица
  • захар - 3 с.л
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • черва - за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешкото месо се нарязва на парчета изчиства се от ципите и се слага във студена вода хубаво, да се изкисне за няколко часа.

Месото се изцежда много хубаво, като се слага в каца и се закача, докато спре да капе вода. Двата вида месо се смилат на машинка и объркват хубаво с всички подправки.

Всеки ден каймата се омесва, престоява около 5 дни хубаво да узрее и поеме от ароматите. Пълни се в черва и се суши на проветриво място. Още на няколко дни е готова за жарава или барбекю.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: