Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Шунка с пикантен сос

Шунка с пикантен сос

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Шунка с пикантен сос1 / 2
07/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • шунка - 300 г
  • брашно - 2 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • зеленчуков бульон - 1 ч.ч. от кубче
  • черен пипер
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • оцет - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • готварска сметана - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме шунката на филийки и ги запържваме в сгорещена мазнина.

В същата мазнина запържваме брашното и го разреждаме с виното и бульона и оставяме да поври 1-2 мин. След това добавяме черния пипер, индийското орехче и 2-3 счукани скилидки чесън.

Прибавяме и шунката и варим около 10 мин.

В отделен съд кипваме оцета с 3-4 скилидки чесън, които са ситно нарязани и прибавяме към соса.

Когато свалим ястието от огъня, добавяме маслото и сметаната и разбъркваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: