Начин на приготвяне
Блат:
Разбиваме маслото и захарта на пухкав крем. Прибавяме ядките, ванилията и брашното и разбъркваме, докато всичко се смеси и се получи гъсто тесто.
В отделен съд разбиваме белтъците и солта на сняг и на няколко пъти ги прибавяме към сместа с ядките, като бъркаме внимателно на ръка с шпатула.
Изсипваме сместа в тавичка с хартия за печене или намаслена и набрашнена и печем в загрята на 170 градуса фурна около 20-25 минути.
Изваждаме от формата и оставяме леко да се охлади. През това време си приготвяме глазурата.
Глазура:
Разбиваме жълтъците с ванилията и захарта, докато побелеят. Изсипваме сместа върху леко поизстиналия блат и връщаме във фурната за около 5 минути на 120 градуса. Изваждаме и оставяме настрана напълно да се охлади.
Разрязваме на ромбчета и сервираме.