Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Агнеса за 45 минути

Агнеса за 45 минути

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5141k2
Агнеса за 45 минути
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 4
01/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Днес ще ви публикуваме класическия вариант на любимия на хиляди българи сладкиш Агнеса, който се приготвя само за 45 минути"

Необходими Продукти

  • За блата
  • пудра захар - 100 г
  • масло - 100 г меко
  • лешници - 50 г смлени
  • бадеми - 50 г леко натрошени филирани
  • брашно - 80 г бяло
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - 1 - 2 щипки
  • белтъци - 3 бр.
  • За глазурата
  • жълтъци - 3 бр.
  • пудра захар - 80 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блат:

Разбиваме маслото и захарта на пухкав крем. Прибавяме ядките, ванилията и брашното и разбъркваме, докато всичко се смеси и се получи гъсто тесто.

В отделен съд разбиваме белтъците и солта на сняг и на няколко пъти ги прибавяме към сместа с ядките, като бъркаме внимателно на ръка с шпатула.

Изсипваме сместа в тавичка с хартия за печене или намаслена и набрашнена и печем в загрята на 170 градуса фурна около 20-25 минути.

Изваждаме от формата и оставяме леко да се охлади. През това време си приготвяме глазурата.

Глазура:

Разбиваме жълтъците с ванилията и захарта, докато побелеят. Изсипваме сместа върху леко поизстиналия блат и връщаме във фурната за около 5 минути на 120 градуса. Изваждаме и оставяме настрана напълно да се охлади.

Разрязваме на ромбчета и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: