Начин на приготвяне
Яйцата, белтъкът и захарта се разбиват добре до получаване на хомогенна смес. Содата се гаси в киселото мляко и се добавя към яйцата и захарта.
Изсипват се олиото, какаото и канелата и се разбърква добре. Брашното и содата се добавят постепенно към сместа като едновременно се разбърква всичко. Трябва да се получи средногъста смес.
В предварително намазнена и набрашнена тавичка се изсипва сместа. Пече се в загрята до 150 градуса фурна.
През това време се приготвя сиропът, като водата се загрява до кипване и към нея се добавя захарта. Вари се 5-10 минути и се оставя да се охлади.
Кремът се приготвя, като жълтъкът се разбива със захарта и разтопеното масло.
Когато сладкишът е добре изпечен, се залива с изстудения сироп и се оставя да поеме около 30-40 минути.
След като е поел цялата течност се намазва с крема. Украсява се по желание с натрошени орехи или настърган шоколад.