Арабски сладолед

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач630171
01/03/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо653
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ядките се запичат в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 10 минути или докато станат златисти. Изваждат се и се оставят да изстинат.

Малка правоъгълна форма за кекс се намазнява и застила с готварска хартия.

Сладоледът се оставя на стайна температура да омекне, а не да се разтопи.

Охладените ядки се накълцват на едро, към тях се прибавят 1 ч.л. канела и захарта и се разбъркват добре.

Половината от сладоледа се разпределя на дъното на формата, отгоре се поръсва с 1 ч.ч. от ядките. Отгоре се слага останалият сладолед

и върху него се изсипват останалите ядки, като се притискат, така че да залепнат за сладоледа.

Формата се увива с найлоново фолио и отгоре с алуминиево фолио. Слага се във фризер за поне 6 часа. 1/2 ч.ч. вода се слага да заври с меда и 1 ч.л. канела. Когато заври, огънят се намалява и се оставя да къкри за 10 минути. Добавят се смокините и се оставя за още 15 минути.

Изстудяват се, слагат се в кутия и се оставят в хладилник за поне 2 часа. При сервиране сладоледът се нарязва на парчета и се сервира, гарниран със смокини и поръсен със сиропа от смокините.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар