Начин на приготвяне
Почистваме крачетата и измиваме хубаво. Заливаме с вода и слагаме да се варят за 10-15 минути. Изливаме водата, в която са се варили и отново измиваме добре.
Киселото зеле нарязваме на ситно. Половината от нарязаното зеле слагаме в тенджера, в която ще варим ястието.
Върху зелето подреждаме крачетата и покриваме с другото нарязано зеле. Наливаме вода, да покрие зелето и добавяме мазнината (може вместо олио да сложим мас или патешка мазнина).
Подправяме ястието с черен пипер и къри и слагаме да се вари без да разбъркваме. При необходимост доливаме топла вода по време на варенето. Внимаваме да не остане ястието без течност, за да не загори.
Половин час преди да свалим от котлона, прибавяме червен пипер.
Готовото зеле може да запечем кратко за приблизително 20 минути във фурната.