Начин на приготвяне
Почистете и измийте хубаво предварително свинските крачета.
Залейте ги в тенджера със студена вода и варете около 2 часа или докато започне да пада месото от кокала.
При готовност извадете и почистете всички костички от месото.
Нарежете лука на ситно, а почистените предварително гъби на тънки парченца.
Загрейте олиото на умерена температура на котлона в дълбок тиган.
Запържете лука за около 2 мин и добавете гъбите. Пържете около 8 мин, като разбърквате периодично. Добавете ориза и овкусете с черния пипер.
Ако използвате бульон на кубче, не солете, тъй като бульонът ще бъде достатъчно солен. Разбъркайте хубаво и добавете 2 черпака от бульона.
Гответе, докато оризът поеме бульона.
Подгответе тава. Сипете ориза с останалия бульон в тавата.
Добавете като разпределите навсякъде месото от свинските крачета.
Запечете във фурна на 180°C за около 40 мин или докато се сготви оризът на фурна и поеме бульонът.
Сервирайте свинските крачета с ориз на фурна, като по желание може да поръсите ястието с люта шарена сол.