gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Гювеч със свинско и картофи

Гювеч със свинско и картофи

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6732k1
Гювеч със свинско и картофи
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 5
01/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции4
"Гювечетата са едни от най-емлематичните и вкусни ястия от българската кухня. Затова ви приготвихме този майсторски гювеч в глинен съд, пък вие си го пригответе когато имате време и мерак за една наистина вкусна българска гозба"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета по 1.5 см.

Сгорещете олиото в тиган и запържете свинското. Добавете нарязаните на дребно праз, чушки и моркови. Задушете за кратко и отстранете от огъня.

Сипете ги в гювеч и добавете нарязаните на по-големи кубчета картофи. Подправете със сол, черен пипер, нарязания на ситно магданоз, чубрицата и добавете доматите.

Объркайте всичко добре и налейте гореща вода до 1-3 на продуктите.

Сложете гювеча в студена фурна и гответе за около час и половина на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: