Начин на приготвяне
Зеления спанак почистваме и измиваме с течаща вода. Слагаме да се вари с 1 чаена чаша подсолена вода до извиране на половината течност. Оставяме да се охлади във водата от варенето и после пасираме заедно с течността.
Отделно разбиваме 1 яйце с киселото мляко, бакпулвер и олиото. Наливаме охладеното спаначно пюре, добавяме брашно, колкото поеме за кейково тесто.
Натрошаваме сирене - количество по вкус, и разбъркваме хубаво тестото.
Разпределяме в малки формички за кейкчета, намазани с олио, и изпичаме на 180 градуса загрята фурна.
Готовите кейкчета гарнираме с шприцовано крема сирене. Украсяваме с капка кетчуп и с листенце пресен магданоз.