Пилешки бутчета със сметана и спанак в гювече

Наталия ПетроваНаталия ПетроваГотвач3536692572
02/03/2016
"Ако не сте решили още какво да си приготвите днес, тази рецепта е за Вас крехки пилешки бутчета в ароматен сметанов сос със спанак"
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 513
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд смесваме 1 с.л олио, червен пипер, черен пипер, сол и чубрица, след което овалваме в тях бутчетата.

В дълбок и не много горещ тиган слагаме подправените бутчета да се запекат. Обръщаме бутчетата няколко пъти, за да се получи коричка. След като бутчетата са готови, ги изваждаме от тигана и в същия тиган (без да го измиваме от получилото се бульонче) слагаме нарязан на полумесеци лук и измития и накъсан на едро спанак.

Спанака и лука ги задушаваме за не повече от 1 мин., към тях при непрекъснато бъркане сипваме сметаната и разтворен в 250 мл топла вода пилешки бульон. Оставяме само да заври и махаме от огъня.

В голямо глинено гювече сипваме задушения спанак със сметана и върху тях слагаме пилешките бутчета. Гювечето се поставя в студена фурна и се пече за 20-30 мин. (след като заври). Готовия гювеч поръсваме със ситно нарязани магданоз и зелен лук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар