Начин на приготвяне
Нарежете бекона на кубчета и го запържете за кратко в 1 с.л. олио. Извадете и отцедете върху кухненска хартия.
Загрейте останалото олио на котлона на умерен огън и в дълбок тиган. Овкусете бутчетата с черен пипер. Запържете ги до златисто в загрятото олио за около 15 мин. от всички страни.
Отстранете пилешките бутчета от тигана и ги дръжте на топло. Добавете в олиото чесъна и малко количество от пилешкия бульон, разбъркайте за да деглазирате тигана.
Гответе около минута и добавете остатъка от бульона и половината от бекона. Върнете пилешките бутчета в тигана и варете около 15 мин. Накрая добавете сметаната.
Разбъркайте добре и варете още около 5 мин. Сервирайте, като поръсите с остатъка от бекона и нарязания на ситно зелен лук.