Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с бекон и сметана

Пилешки бутчета с бекон и сметана

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пилешки бутчета с бекон и сметана
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
30/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Цялото семейство ще бъде във възторг от превъзходния вкус на тези сочни пилешки бутчета"

Необходими Продукти

  • олио - 3 с.л.
  • пилешки бутчета - 800 г долни
  • чесън - 2 скилидки
  • бульон - 200 мл пилешки
  • бекон - 100 г
  • сметана - 200 мл за гответе
  • лук - 2 с.л нарязан, зелен
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на кубчета и го запържете за кратко в 1 с.л. олио. Извадете и отцедете върху кухненска хартия.

Загрейте останалото олио на котлона на умерен огън и в дълбок тиган. Овкусете бутчетата с черен пипер. Запържете ги до златисто в загрятото олио за около 15 мин. от всички страни.

Отстранете пилешките бутчета от тигана и ги дръжте на топло. Добавете в олиото чесъна и малко количество от пилешкия бульон, разбъркайте за да деглазирате тигана.

Гответе около минута и добавете остатъка от бульона и половината от бекона. Върнете пилешките бутчета в тигана и варете около 15 мин. Накрая добавете сметаната.

Разбъркайте добре и варете още около 5 мин. Сервирайте, като поръсите с остатъка от бекона и нарязания на ситно зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: