Скрита пържола в гювече

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386622436521
Скрита пържола в гювече
Снимка: Мартина Тракова
2 / 4
02/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
2
"Имаме удоволствието да ви представим тази прекрасна българска рецепта за пържоли в гювечета скрити в кисело зеле"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 малка зелка
  • пържоли - свински вратни, 4 малки
  • свинска мас - 1 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме киселото зеле на тънко. Пържолите измиваме и подсушаваме. Овалваме ги в брашно.

В тенджера слагаме олиото и запечатваме пържолите за по 3 мин. от страна. В същата тенджера слагаме зелето да се запържи за малко. След като се запържи добавяме и пържолите.

Овкусяваме с подправките, разбъркваме и доливаме с вода и варим за 30-40 мин. На дъното на гювечетата слагаме по 1/2 с.л. мас, от горе малко зеле, две пържоли и скриваме със зеле.

Похлупени печем за един час на 200 гр.

След като са готови, отхлупваме гювечетата и печем още за 15 -20 мин или го запичане на зелето.

Поднасяме гювечетата топли с люта чушка или скилидки чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Хубаво qно вече нямам кисело зеле ,ще е с нещо друго може би с прясно зеле :)
03.03.2016 19:30
1
1
1
Покажи всички подкоментари
Потребител#165452
Потребител#165452
В момента, в който ми свърши диетата и ще ги метна във фурната!
02.03.2016 21:22
1
1