Начин на приготвяне
Нарязваме киселото зеле на тънко. Пържолите измиваме и подсушаваме. Овалваме ги в брашно.
В тенджера слагаме олиото и запечатваме пържолите за по 3 мин. от страна. В същата тенджера слагаме зелето да се запържи за малко. След като се запържи добавяме и пържолите.
Овкусяваме с подправките, разбъркваме и доливаме с вода и варим за 30-40 мин. На дъното на гювечетата слагаме по 1/2 с.л. мас, от горе малко зеле, две пържоли и скриваме със зеле.
Похлупени печем за един час на 200 гр.
След като са готови, отхлупваме гювечетата и печем още за 15 -20 мин или го запичане на зелето.
Поднасяме гювечетата топли с люта чушка или скилидки чесън.
Коментари