Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювечета»Сочна наденичка с кашкавал в гювече

Сочна наденичка с кашкавал в гювече

Сочна наденичка с кашкавал в гювече
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
02/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Вкусна и лесна идея за карловски гювечета с наденичка, гъбки, кашкавал и 2-3 чукнати яйца"

Необходими Продукти

  • гювечета - 3 бр.
  • наденица - 3 сурови наденички
  • картофи - 500 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • гъби - 6 - 7 бр.
  • домати - 1 - 2 бр.
  • яйца - 6 бр.
  • сол
  • масло - 100 г
  • див лук - пера за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите, обелете ги, нарежете ги на филийки /разделете ги на три части/ и ги сложете на дъното на гювечето.

От горе наредете обеленият и нарязан на кръгчета лук.

Добавете почистените и обелени гъби и кръгчета домат. Овкусете със сол и добавете парченце масло.

Резнете напречно наденичките на две-три места, като не стигате до края.

Завършете гювечето с парче наденичка, похлупете с капака и сложете в загрята фурна. Печете до златисто.

Преди готовност, сложете плочка кашкавал и чукнете по две яйца. Запечете около 5 минути.

Поръсете с перца от див лук.

Сочната наденичка с кашкавал в гювече е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: