Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювечета»Свинско гювече с картофки и кашкавал

Свинско гювече с картофки и кашкавал

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Свинско гювече с картофки и кашкавал1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Обожаваме гювечета, особено когато са с месце и кашкавалче"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • кашкавал - 120 г
  • картофи - 300 г
  • чушки - 4 бр.
  • домати - 4 бр.
  • масло - 125 г
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете крехко свинско месо и го нарежете на кубчета. Натъркайте го с изброените подправки и го оставете да ги поеме.

В гювечета сложете по малко от маслото и свинското месо. Добавете картофите, доматите и чушките, нарязани на кубчета.

Поставете капачетата на съдовете и ги изпечете до готовност.

Малко преди да ги извадите яденето окончателно от печката, махнете капачетата и поръсете с настърган кашкавал и още подправки. Допечете и извадете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: