Кекс Трибагреник

NEVINEVI
Помощник Готвач
1621k5283
Кекс Трибагреник
Снимка: NEVI
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6-8
"Знаем, че в който и край на света да се намирате, България е в сърцата ви! Затова ви подготвихме този домашен кекс трибагреник, който макар и да изглежда като обикновен кекс, е специален за нас"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 300 гр.
  • брашно - 200 гр.
  • бакпулвер - 10 гр.
  • сол - 1 щипка
  • ванилия
  • червена боя
  • зелена боя
  • какао - за поръсване между пластовете
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера и разделете на 150 гр. и 50 гр.

За бялата смес разбийте три белтъка с щипка сол на сняг, после прибавете 100 гр. от захарта на части и продължете да разбивате до твърди връхчета. Смесете внимателно с шпатула 50 гр. от брашното с бакпулвер и белтъците. Овкусете с ванилия.

За цветната смес разбиете до пухкав крем останалите три цели яйца и три жълтъка с 200 гр. захар. Смесете внимателно с шпатула сместа с останалите 150 гр. брашно с бакпулвер. Овкусете с ванилия. Разделете сместа на две, едната оцветете в червено, а другата в зелено.

Намажете с олио форма за кекс и поръсете с какао. Сипете на дъното бялата смес загладете и поръсете с какао, върху нея зелената загладете и пак поръсете с какао, завършете с червената смес.

Печете на предварително загрята на 180 градуса фурна. Не отваряйте фурната през първите 10-15 минути. Когато забиете шишче в кекс и го извадите сухо десерта е готов. Оставете леко да се охлади във формата и тогава извадете.

Сервирайте поръсен с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#167514
Потребител#167514
Направихме го втори път и се получи перфектно!
Още веднъж, много благодаря!
18.03.2016 09:00
Потребител#167514
Потребител#167514
Много благодаря! Иначе аз също работих с такива бои. Ще пробвам още утре отново. Ще пиша след това, за да кажа как се е получило. Още веднъж много благодаря за помощта.
14.03.2016 23:10
NEVI
NEVI
Не знам какво се е объркало. Може при самото наливате и заграждане на цветовете да сте притиснати повече, трябва да се пипа леко това е целта на какаото да действа като разделител. Другия вариант може да е от боите не знам какви сте се ползвали. За тази рецепта ползвах сладкарски бой на прах. Пишете ми дано да мога да ви помогна
14.03.2016 22:18
Потребител#167514
Потребител#167514
Правихме кекса и цветовете напълно се сляха. Някой има ли представа каква може да е причината? Сложихме дебел слой от какаото между платовете и не би трябвало да е от това.
14.03.2016 21:09
2
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Чудесно хрумване,точно като за празника!
03.03.2016 15:43
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Страхотна идея от Невена! И много добро изпълнение!
03.03.2016 09:21
Ганка
Ганка
Подходящ за настоящия празник 3 март.Браво!
02.03.2016 23:24
1