Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Безглутеинов кекс

Безглутеинов кекс

Безглутеинов кекс
Снимка: Теодора Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Безглутеинов кекс така мекичък и вкусен, че ви се иска да му добавите и една топка сладолед"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • захар - 180 г
  • олио - 50 мл
  • газирана вода - 180 мл
  • бакпулвер - 10 г
  • какао - 20 г
  • ванилия - 1 ампула
  • безглутеиново брашно - 370 г микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват хубаво със захарта, после се прибавя олиото, пак продължаваме с миксера.

След това прибавяме газираната водата, ванилията, какаото и киселото мляко.

Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера.

После към яйчната смес и изсипваме сместа з безглутеновия сладкиш в намаслена форма.

Пека любимия безглутеинов кекс в предварително загрята фурна около 40 мин.

Ако обичаш да похапваш кекс, опитай и някоя от другите ни изпитани рецепти за кекс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: