Ананасов сладолед с ром

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Ананасов сладолед с ром1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ананас - 1 бр. консерва
  • банани - 1 бр. консерва
  • ром - 100 мл
  • мед - 12 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • шоколад - 200 г черен
  • кокосови стърготини - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцеденият ананас и обеленият банан се нарязват на парчета и се разбиват в блендер заедно с меда, рома и лимоновия сок.

Получената гладка смес се налива в малки формички и се замразява в камерата на хладилника или във фризер. С

лед като се втвърдят добре, блокчетата се изваждат, потапят се бързо в разтопения на водна баня шоколад и се поръсват с кокосовите стърготини.

Могат да се поднесат веднага или да се замразят повторно и да се поднесат по-късно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: