Начин на приготвяне
Бисквитите и ядките се смилат и към тях се добавят захарта, какаото, разтопеното масло и прясното мляко и се замесва тесто. Дъното на форма със свалящи се бордове се покрива с хартия за печене, тестото се разпределя върху нея и се притиска добре. Пече се за 15 минути на 180 градуса, след което се охлажда.
Крема сиренето, захарта и част от сока от консервата ананас се разбиват с миксер до гладка консистенция. Желатинът се залива с останалата част от сока от консервата и вода (общото количество на течността е 300 мл) и се оставя да набъбне за 10-тина минути.
След това се нагрява на водна баня до пълно разтваряне на желатина, ако се наложи се добавя още малко вода. След като се охлади, се добавя към разбитото крема сирене и се прибира в хладилника за 15- тина минути, докато започне да се сгъстява.
Добавят се парченцата ананас и разбитата сладкарска сметана, разбърква се със шпатула до хомогенизиране, излива се върху блата и се прибира в хладилника за поне 4 часа. Когато се втвърди напълно, се вади от формата, като първо между чийзкейка и борда се прекарва остър нож, за да се отдели. Прехвърля се в чиния и е готов за консумация.