Начин на приготвяне
Смесете прясното мляко и сметаната. Добавете половината захар и ванилията и загрейте на умерен огън докато заври.
Междувременно смесете жълтъците, цялото яйце и захарта. Разбъркайте с миксер, докато сместа побелее и стане пухкава.
Добавете с постоянно разбъркване млечно-сметановата смес на тънка струйка. Сложете сместа на умерен огън. Бъркайте постоянно, докато сместа се сгъсти, но без да завира.
При готовност, прецедете сместа и оставете да се охлади.
Добавете пасирания ананас и разбъркайте добре. Сипете сместа в машина за сладолед и следвайте инструкцията на производителя.
При достигане на почти готов сладолед (леко размекнат, но не замръзнал) напълнете формичките за сладолед и приберете във фризера за доохлаждане.
По желание украсете плодовия сладолед с парченца ананас.
Ананасовият сладолед във формички е готов.
Коментари