Начин на приготвяне
В плитък съд с дебело дъно се загряват 25 г захар и 4 супени лъжици сок от ананасовата консерва. След като захарта се разтопи, се добавят кръгчетата ананас и се загряват 5 минути, като се обръщат веднъж. Изваждат се, отцеждат се добре (сиропът се запазва) и 6 от тях се нареждат в малка тавичка, покрита с пекарска хартия.
В средата на всяко кръгче се слага по половин захаросана вишничка (или една цяла от сладко). Едно или две от кръгчетата се нарязват на по-малки парчета, с които се запълват празнините между останалите.
Омекналото масло се разбива с останалата захар в продължение на 2 минути. Едно по едно се добавят яйцата, след това се добавят брашното с бакпулвера и настърганата лимонова кора. Полученото гладко тесто се разстила върху ананасовите кръгчета и се заглажда.
Сладкишът се пече около 30 минути в предварително загрята умерена фурна. Изважда се, обръща се върху чиния за сервиране и се освобождава от хартията.
Сиропът се разбърква с лимоновия сок и сладкишът се полива с тази смес. Поднася се, след като изстине. По желание може да се гарнира с малко разбита сметана.