Начин на приготвяне
Загрейте млякото в подходящ съд до кипване. Добавете ванилията /ако използвате шушулка - още по-добре/ и оставете така в продължение на 15 минути, за да си отпусне аромата, след което оставете да се охлади. Междувременно разтопете маслото.
Изсипете белтъците в дълбока купа. Разбийте белтъците с помощта на миксер на гъст сняг. В друга купа разбийте жълтъците със захарта до пухкав крем, след което добавете маслото /трябва да бъде доведено до стайна температура/ и разбъркайте внимателно.
Към жълтъчната смес прибавете млякото, настърганата лимонова кора и разбъркайте. Постепенно прибавете брашното и разбъркайте до хомогенна смес.
Накрая, с помощта на шпатула, добавете белтъците и разбъркайте внимателно/не трябва белтъчната смес да се хомогенизира с останалата смес/.
Намаслете и набрашнете тавичка с диаметър 24 см. Изсипете сместа вътре, загладете повърхността с шпатула и изпечете в продължение на 50 минути при 150 ° C.
Оставете сладкиша да изстине за около час при стайна температура, а след това го поставете в хладилник за 2 часа /тази стъпка е много важна, защото с охлаждането в хладилника, ще се формират трите слоя/. Готовия сладкиш поръсете с пудра захар.
Рецептата е взаимствана от италиански сайт. Магическият лимонов сладкиш е много вкусен, но при мен се формираха два слоя. Може би не охладих правилно. Иначе спазих всички останал стъпки.
Коментари