Сочен Лимонов Сладкиш

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Сочен Лимонов Сладкиш
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
02/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
58 мин.
Порции
8
"Така се започва - с дай едно парче лимонов сладкиш, дай рецептата, ела опитай"

Необходими Продукти

  • брашно - 140 г
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • лимонов сок - 60 мл прясно изцеден
  • прясно мляко - 10 - 15 мл
  • захар - 100 г
  • краве масло - 60 г меко
  • кафява захар - 2 с.л.
  • Лимонов сос
  • лимонов сок - 120 мл прясно изцеден
  • вода - 60 мл
  • захар - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта на пухкаво кремче. Добавяйте яйцата едно по едно при непрестанно разбиване, след това сипете млякото и лимоновия сок (60 мл)

Пресейте към сместа брашното със бакпулвера и разбъркайте до хомогенност.

Намазнете леко кръгла силиконова форма с приблизителни размери 22 см диаметър и широка дупка в средата. Ако не разполагате с такава, използвайте каквато имате, но съобразявайки се с количеството смес.

Поръсете дъното и стените на формата със кафявата захар, така че кристалчетата да полепнат хубаво и тогава сипете сместа и заравнете.

Изпечете сладкиша в загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути или до суха клечка.

Докато е топъл, отделете от формата внимателно и оставете да изстине.

За сиропа сложете на котлона 120 мл лимонов сок - прясно изцеден и прецеден, заедно с водата и захарта. Варете на умерен огън 15 минути.

С този сироп залейте лимоновия сладкиш лъжичка по лъжичка, за да попие хубаво.

Оставете да сиропирания сладкиш да изстине напълно..

Нарежете вашия лимонов сладкиш на парченца и поднесете.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: