Начин на приготвяне
Първо се приготвя тестото. Две яйца се разбиват с 80 г захар и ванилията. Добавя се ромът. Брашното се пресява с бакпулвера в дълбока купа. Постепенно се добавя яйчената смес, като се разбърква непрекъснато. Накрая се добавя и сметаната.
Приготвя се заливката. Останалите яйца се разбиват с останалата захар. Добавят се разтопеното, но не горещо масло и кокосовите стърготини. Добре разбърканото тесто се разстила във форма с диаметър 22 см, намазана с масло. Отгоре плътно се нареждат бананите, нарязани на тънки кръгчета, и се покриват равномерно с кокосовата заливка.
Сладкишът се пече около 45 минути в предварително загрята фурна при 150°С. Нарязва се и се поднася, след като изстине.