Начин на приготвяне
Бишкотите се слагат в полиетиленова торбичка и се стриват на фини трохи с помощта на точилка. Смесват се със захарта и 150 г разтопено масло. Сместа се разстила на дъното на тортена форма с диаметър 20 см и се притиска равномерно, като покрай стените се оформя висок ръб.
Слага се в хладилника, за да се втвърди.
Шоколадът се начупва на парченца и се разтопява на водна баня заедно с останалото масло. След като поизстине малко, се добавят банановият ликьор и сметаната.
Сместа се охлажда около 1 час, като на всеки 15 минути се разбива. След това се разстила върху бишкотената подложка и се заглажда. Сладкишът се слага за 3 часа в хладилника.
Непосредствено преди поднасянето бананите се обелват, нарязват се на кръгчета и се нареждат върху шоколадовия крем. Тортата се украсява с шоколадовите фигурки или с шоколадови бонбони.